• Objavljeno
  • Pročitano 2014 puta

Sažetak 2016. godine

Korisnicima je pružena usluga savjetodavne pomoći kroz individualne te po potrebi, obiteljske razgovore.
Isto tako, provodile su se grupe samopomoći za rehabilitirane ovisnike i za članove obitelji korisnika te je tako za rehabilitirane ovisnike u ovoj godini provedeno 15 grupa, a za članove obitelji korisnika 18 grupa samopomoći.

Također, za korisnike su održane 3 radionice domaćinstva, 4 radionice terapijskog rada na sebi kroz grupne i individualne vježbe, 3 radionice „Sam svoj majstor“ i 4 radionice autogenog treninga. Bilo je i 16 izlazaka na slobodne aktivnosti _ održane su 2 sportske aktivnosti, 1 posjet kinu, 1 posjet muzeju i 11 kazalištima, 1 posjet zoološkom vrtu te 1 odlazak na Sljeme. Zaposlena je jedna osoba na poslovima pomoćnog radnika kroz mjere Javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kod prijavitelja te 3 osobe kod Partnera na projektu, a koje su program završile u Domu za ovisnike te se nakon toga putem ovog projekta informirale o zapošljavanju.

Korisnici na smještaju u terapijskim zajednicama Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET, kao i resocijalizanti, kroz radionice stjecanja vještina za zapošljavanje upućeni su na važnost i način pisanja životopisa, traženje zaposlenja i važnost i obvezu javljanja na oglase za posao. Ova aktivnost prisutna je kontinuirano u radu terapeuta u Terapijskim centrima, kao i u radu Savjetovališta u Zagrebu i Splitu. Korisnici su se vrlo rado uključili u aktivnosti organizirane radi vidljivosti rada same Zajednice Susret te su sudjelovali i pomagali tijekom predstavljanja na štandovima, debatama, tribinama, javnim nastupima i sl.

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Prosinac 2020 21:00
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.