• Objavljeno
  • Pročitano 2011 puta

Sažetak 2014. godine

Za sve korisnike smještene u Domu za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET Susret (166) osigurana je psihosocijalna podrška. S projektom su upoznati svi korisnici u terapijskim centrima i savjetovalištima. Provođenjem aktivnosti kao što su pružanje psihosocijalne pomoći, edukacija i informiranje ovisnika u apstinenciji o mogućnostima školovanja, zapošljavanja i ostvarivanja različitih socijalnih prava iz programa resocijalizacije te uključivanje rehabilitiranih ovisnika u društveni život ostvareni su ciljevi projekta, a to je unaprjeđenje provedbe projekta liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika. Osim pružene psihosocijalne pomoći, također je kroz individualni i grupni rad pružena podrška i pomoć svim korisnicima koji su završili program. Od obitelji korisnika zahtijevana je suradnja zbog lakše resocijalizacije onih koji su uključeni u projekt resocijalizacije.

Ovisnicima u apstinenciji i članovima njihovih obitelji koji su u završili program Zajednice Susret ovim projektom je omogućeno podizanje kvalitete života s obzirom da su prošli radionice pisanja životopisa i molbi za posao, predstavljanja poslodavcima, kreativne radionice (na temu snalaženja u slobodnom vremenu, izrade suvenira, adventskih vijenaca, ukrasa). Na interaktivnim radionicama sudjelovalo je ukupno 45 korisnika kroz 15 radionica, na kojima su naučili kako reagirati na neistinite optužbe, kako pobijediti tremu i povećati motivaciju, prošli su školu bontona, tolerancije, predrasuda…

Od korisnika koji su u fazi resocijalizacije, a završili su program, u Humanitarnoj organizaciji „Zajednica Susret“ (prijavitelju) zaposlena je jedna korisnica (bivša ovisnica) preko mjere javnih radova HZZ-a i dva korisnika preko projekata. Partner na projektu Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET je zaposlio 3 korisnika preko mjere javnih radova.

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Prosinac 2020 20:53
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.