• Objavljeno
  • Pročitano 1999 puta

Sažetak 2013. godine

Svim korisnicima na smještaju je pružena psihosocijalna pomoć (143 korisnika), također je kroz individualni i grupni rad pružena podrška i pomoć svim korisnicima koji su završili program (17 korisnika).

Svim korisnicima koji su završili program (17 korisnika) kao i članovima njihovih obitelji pružena je podrška i pomoć kroz individualni i grupni rad. Održano je 12 grupa samopomoći za roditelje u Zagrebu i 6 u Splitu. Održano je 12 grupa resocijalizacije u Zagrebu s 15 osoba. Na području Splita radilo se individualno s korisnicima (10) jer ih zbog posla nije bilo moguće skupiti u grupu.

Projekt je prezentiran u svim terapijskim centrima i samim tim su svi korisnici na smještaju upoznati s projektom (125 korisnika). Održan je Informatički ECDL tečaj u centrima Cista Velika i Čiovo, sudjelovalo je 30 korisnika. Tri (3) korisnika su upisala prekvalifikaciju za slastičara, turističko-hotelijerskog tehničara i varioca, 2 korisnika doškolovanje za trgovca i 2 korisnika su položila vozački ispit.

Održane su radionice na temu kako se predstaviti poslodavcu, pisanje životopisa i molbi za posao, sudjelovala su 63 korisnika. Održane su grupe samopomoći, kreativne radionice (na temu snalaženja u slobodnom vremenu te izrada ukrasnih košarica, izrada svijeća, izrada prigodnih suvenira), interaktivne radionice (reagiranje na neistinite optužbe, hobiji, kako pobijediti tremu, bonton, kako povećati motivaciju), seminari (tolerancija, predrasude, iskrenost, recidiv), sudjelovalo je 28 korisnika.

Od korisnika koji su u fazi resocijalizacije, a završili su program terapijske zajednice njih 9 se zaposlilo, a ostali, iako nisu stalno zaposleni, povremeno rade honorarno pa imaju djelomičnu financijsku neovisnost. Korisnici koji su u fazi predresocijalizacije aktivnije su uključeni u Projekt resocijalizacije.

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Prosinac 2020 20:50
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.