Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" kroz europski projekt okupila poslodavce i bivše ovisnike

Na sajmu rukotvorina održanom u petak, 17.07.2020. u poslovnom centru City Plaza Zagreb, Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" okupila je poslodavce kako bi im predstavila rezultate dvogodišnjeg EU projekta "Upoznaj me, nauči me, zaposli me!" (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005), kojem je cilj povećanje zapošljivosti bivših ovisnika.

Sajam rukotvorina završni je dio dvogodišnjeg EU projekta koji provodi Humanitarna organizacija ‘Zajednica Susret’, a organiziran je s ciljem povezivanja poslodavaca i bivših ovisnika kao buduće radne snage. Kako su na sajmu istaknuli poslodavci, svatko zaslužuje drugu priliku pa tako i izliječeni ovisnici koji su vlastitim svjedočanstvom i s ovog sajma poručili da su spremni promijeniti stare navike i postati korisni novi članovi društva.

 
Korisnici su prošli edukaciju izrade predmeta od pruća, drva i keramike, uramljivanje, uzgoja bilja u zaštićenim prostorima, a edukacija za računalnog operatera upisivat će im se u radnu knjižicu. Projektom je planirana pomoć pri zapošljavanju 30 korisnika, a nakon dvije godine 12 ih je uspješno zaposleno upravo zahvaljujući ovom projektu. Stekli su kvalifikacije koje će ih na tržištu rada učiniti konkurentnijima i uglavnom su zaposleni kao pomoćno osoblje u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima, na održavanju željeznica, u vlastitom obrtu za varenje, te preko javnih radova.
 

 

 

 

Preuzimanje priloga:

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.