Logo
Ispiši ovu stranicu
Okrugli stol na temu „Mogućnosti i izazovi u procesu (do)školovanja i zapošljavanja nezaposlenih beskućnika i liječenih ovisnika"
  • Objavljeno
  • Pročitano 890 puta

Okrugli stol na temu „Mogućnosti i izazovi u procesu (do)školovanja i zapošljavanja nezaposlenih beskućnika i liječenih ovisnika"

U sklopu projekta Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ pod nazivom Upoznaj me, nauči me, zaposli me! koji je započeo s realizacijom 01. rujna 2018. godine organiziramo Okrugli stol na temu „Mogućnosti i izazovi u procesu (do)školovanja i zapošljavanja te poticaji za dugotrajno nezaposlene osobe – beskućnike i liječene ovisnike“.

Okrugli stol će se održati 17. svibnja 2019. godine, u prostorijama Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“, II Cvjetno naselje 17a, Zagreb, u vremenu od 10,00 do 11,30 sati.

Bivši ovisnici i beskućnici su specifična marginalizirana skupina koju karakterizira duga odvojenost od tržišta rada, nedostatak radnog iskustva i praktičnih vještina što ih čini posebno ranjivom skupinom na tržištu rada te im prijeti dugotrajna nezaposlenost. Iako postoji opće prihvaćen stav kako ih treba integrirati u zajednicu, poslodavci im vrlo rijetko pružaju priliku za zaposlenje. Cilj Okruglog stola je procjena zapošljivosti liječenih ovisnika i beskućnika, osposobljavanje, educiranje i radne pripreme za uključivanje na tržište rada. 

Sudionici u temi su predstavnici institucija koje se bave ovom problematikom, poslodavci te sami korisnici koji imaju izravno iskustvo s problemom zapošljavanja.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 10:17
(0 glasova)

Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“