person_outline
search
Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje
Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje Zajednica Susret
  • Objavljeno
  • Pročitano 118 puta

Okrugli stol o integriranju ovisnika kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje

U sklopu projekta Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005), financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.), u ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine u prostorijama Savjetovališta u Splitu održan je Okrugli stol na temu „Integriranje ovisnika, beskućnika i dugotrajno nezaposlenih kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje“.

Relativno je veliki broj ovisnika koji su uspostavili apstinenciju na bilo koji način, a nemaju mogućnost postupne i praćene resocijalizacije, podršku okoline, zaposlenje, niti su upoznati sa svojim građanskim pravima i obvezama, nemaju ni pravnu zaštitu, a neki niti mogućnost povratka u vlastitu obitelj. Stoga je cilj Okruglog stola bio razmotriti mogućnost psihosocijalne podrške kroz grupni i individualni rad s ovisnicima i beskućnicima, otvorila se rasprava o tome kako im osigurati besplatnu pravnu pomoć, pomoć pri zapošljavanju, dodatne edukacije, prekvalifikacije i doškolovanje, stanovanje i sve ostalo što im je potrebno.

 Moderatorica Okruglog stola Tea Klapirić, mag.act.soc.,stručna suradnica na projektu „Upoznaj me, nauči me, zaposli me“ ukratko je predstavila projekt, a usporedbu resocijalizacije danas i nekada prezentirala je Marija Dorčić, asistentica na projektu u Terapijskom centru Cista Velika. Prezentiran je i problem resocijalizacije korisnika Zajednice Susret koji je u tretmanu. U diskusiji, razmjeni prijedloga i iskustava sudjelovali su predstavnici Grada Splita, Udruge Help,CZSS Omiš, Udruge Most, Udruge San Patrignano, CZSS Split, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, te zaposlenici Zajednice Susret.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Studeni 2019 10:25
(0 glasova)

Lenta2

Ovaj je projekt odobren u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru poziva Podrška socijalno uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. i financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.499.276,68 kuna, a koji traje od 01.09.2018. do 01.09.2020. Cilj projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ je povećati razinu znanja, vještina i kompetencija 30 nezaposlenih liječenih ovisnika o drogama kako bi im se olakšao pristup tržištu rada, smanjila socijalna isključenost i povećala zapošljivost, te ojačati kapacitete 20 stručnjaka za pružanje sustavne podrške liječenim ovisnicima o drogama prilikom uključivanja na tržište rada. Tijekom projekta Zajednica će redovito obavještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža i službene stranice www.zajednica-susret.hr.

 

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.