• Obitelj
  • Objavljeno
  • Pročitano 447 puta

Obitelj

Ovisnost je bolest pojedinca, ali njezine posljedice zahvaćaju cijelu obitelj. Stoga je za uspješno obuhvaćanje ovisnika u sustav skrbi i liječenja, vrlo je važna potpora i stav obitelji. S druge strane obitelj nema sustavnu pomoć i potporu u naporima da zbrine člana – ovisnika. Njezina agonija u naporima da privoli svog člana na liječenje traje predugo te ima teških posljedica po psiho-fizičko zdravlje, ekonomski i socijalni status svih njenih članova te posredno i na cijelu zajednicu.

U svom radu želimo što ranije uključiti obitelj u sustav tretmana ovisnosti  te samim tim posredno dovesti i ovisnika što prije do odluke o neophodnosti tretmana. Nudeći roditelju informaciju, potporu, neposredno iskustvo drugog roditelja koji je isti mukotrpni put i sam prošao, možemo ojačati obitelj u borbi protiv ovisnosti njenog člana i pomoći joj da izađe iz čahure samoće, straha, lutanja i zabluda. Pratimo roditelja u svim fazama bolesti i oporavka njihova člana kroz  motivaciju za tretman , sam tretman  i povratak u sredinu nakon završenog tretmana (resocijalizacija).

Obitelji se nude:

  • informacije i edukacija o mogućnostima tretmana
  • pomoć oko zbrinjavanja člana ovisnika,psihosocijalna podrška u grupnom  i individualnom savjetodavnom radu za njih same, iskustvima drugih obitelji u istim ili sličnim tretmanima te ulozi obitelji u tretmanu
  • profesionalna pomoć u smislu upućivanja na odgovarajuće institucije,udruge i eventualne tretmane potrebne da se zaštiti psihičko i fizičko zdravlje obitelji.
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 13:30
(1 Glasaj)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.